Ansiktslyft med trådar

[Polydioxanon]

Trådlyft är en snabb, effektiv och helt ofarlig behandlingsmetod som används för att lyfta, strama till samt öka hudens elasticitet utan narkos, intensiv smärta eller annan konvalescens. De vanligaste behandlingsområden inkluderar ansikte, kring ögon, kinder, dubbelhaka, panna, näsa, mun, hals. Trådlyft kan även användas effektivt för att skapa ett ungdomligare V-format ansikte.


Mer om trådlyft

SÅ GÅR TRÅDLYFT TILL

Tunna trådar förs in i huden för att säkert och långvarigt lyfta antingen hela ansiktet eller önskade områden. Det är ett helt ofarligt ingrepp och bevisat mycket effektivt för t.ex. hamsterpåsar, kinder eller lågt sittande ögonbryn. De tunna trådarna lyfter huden och ökar hudens elasticitet. Behandlingen tar ca 30-45 minuter. Trådarna som förs in i huden är tillverkade av det vävnadsvänliga och biokompatibla ämnet polydioxanon (PDO), som är ett välkänt ämne inom den medicinska branschen där det även används inom kirurgi för att sy i inre organ.

 

EFFEKTENS LIVSLÄNGD

Hållbarhetstiden är normalt upp till 2 år, men ålder och livsstil med t.ex. rökning eller mycket intensiv träning, är sådana faktorer som kan förkorta hållbarhetstiden. Genom att göra en ny behandling med trådlyft en så kallad ”touch up” efter 12-16 månader, så ökar hållbarheten för resultatet avsevärt.

 

VILKA PASSAR TRÅDLYFT FÖR?

Både män och kvinnor är lämpade för trådlyft. De flesta patienter som behandlas är mellan 25-70 år men individer som upplever tecken på åldrande eller förändring i huden, oavsett ålder, är lämpliga kandidater för att genomgå trådlyft.

 

VAD ÄR PDO?

PDO-trådarna (Polydioxanon) som används vid trådlyft är tunnare än ett hårstrå och är av samma material som används inom kirurgi. PDO-trådarna är vävnadsvänliga, nedbrytbara och helt ofarligt för kroppen.